Skip to content

Huidproblemen

Zowel interne als externe factoren hebben invloed op het functioneren van de huid. Voorbeelden hiervan zijn: een niet goed werkend immuunsysteem, het vasthouden van afvalstoffen, grote emotionele druk, slechte eetgewoonten, te weinig drinken, gebruik van medicijnen, huidproducten of weersomstandigheden.

De meest bekende huidaandoeningen zijn eczeem, acne, psoriasis en gordelroos. Eczeem is een allergische reactie op bepaalde stoffen waardoor de huid schilferig en rood wordt en flink kan jeuken. Bij acne is er sprake van een overmatige talgproductie die tot kleine ontstekingen leidt. Dit is vooral tijdens de pubertijd een probleem. Gordelroos is het gevolg van een virusinfectie wat zowel op de huid zichtbaar is maar ook duidelijk voelbaar dieper in het lijf. Bij psoriasis is sprake van een chronische huidziekte.

 

Bij huidaandoeningen is er altijd sprake van een teveel aan energie, die een uitweg zoekt via de huid. De acupunctuurbehandeling is erop gericht dit teveel aan energie te laten afvloeien. Hierdoor neemt de ernst van de klachten snel af. Daarnaast is de behandeling gericht op het versterken van het immuunsysteem en op het herstellen van uw energiebalans. Ook hierdoor nemen de klachten af.