Skip to content

Menstruatieklachten

Een normale menstruatiecyclus geeft geen klachten, is regelmatig, doet geen pijn en geeft geen sterke emotionele reacties.

Helaas is dit voor erg veel vrouwen niet zo, zij hebben last van zowel lichamelijke als emotionele klachten rondom de menstruatie. Soms zijn de klachten zo erg dat ze een paar dagen niet normaal kunnen functioneren.

De meeste klachten worden ervaren voordat de menstruatie begint (PMS). Veel vrouwen met PMS hebben last van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en somberheid, maar ook klachten als pijnlijke borsten en pijn in de buik, hoofdpijn, vermoeidheid en rugklachten kunnen aanwezig zijn.

De menstruatiecyclus kan ook uit balans zijn waardoor de menstruatie onregelmatig is, te lang of te kort duurt. Ook kan een vrouw last hebben van tussentijdse bloedingen, overmatig bloedverlies of menstruatiepijn.

 

Bij al deze klachten kan een acupunctuurbehandeling u goed helpen. De behandeling is erop gericht om de energie van de organen die betrokken zijn bij een goede menstruatiecyclus weer in balans te brengen. Hierdoor krijgt de menstruatiecyclus weer een normaal verloop en verdwijnen de klachten.