Skip to content

Werkwijze en tarieven

De eerste behandeling start met een uitgebreid vraaggesprek. In het vraaggesprek wordt ingegaan op de klacht waar u mee komt, maar ook op andere zaken waarmee uw klacht verband kan hebben. Voorbeelden hiervan zijn eet- en drinkgewoontes, ontlasting en bij vrouwen hun menstruatie. Vervolgens wordt uw pols gevoeld en de tong bekeken, waarna een behandelplan wordt opgesteld.

U wordt behandeld met zeer dunne steriele naalden, waar u normaal gesproken weinig van voelt. Wel kunt u de energie op de naald voelen. Dit is juist een teken dat de naald effect heeft. Doorgaans blijven de naalden twintig minuten zitten, om het maximale effect te bereiken. Een eerste behandeling acupunctuur duurt ongeveer 60 minuten, vervolgbehandelingen duren ongeveer 40 minuten.

Normaal gesproken wordt binnen enkele behandelingen duidelijke vooruitgang geboekt in de bestrijding van uw klachten. Dit wordt met u geëvalueerd, om te bekijken of de therapie succesvol is.

Tarieven

Eerste behandeling (± 60 minuten)         € 95,-

Vervolg behandeling (± 40 minuten)      € 70,-

Voor behandelingen aan huis geldt een toeslag. De behandeling wordt vaak deels vergoed door uw verzekeraar (uit uw aanvullende pakket). Klik hier voor een compleet overzicht van de vergoedingen voor acupunctuur per zorgverzekeraar in 2024.