Skip to content

Zwangerschap

Een zwangerschap is een leuke en fijne periode waarin je vol verwachting uitkijkt naar de komst van een klein nieuw mensje. Helaas zijn er veel vrouwen met zwangerschapskwalen die het dagelijks leven flink kunnen belemmeren en deze periode minder leuk maken.

 

Veel voorkomende klachten zijn misselijkheid, vermoeidheid, lage rug- en bekkenklachten, brandend maagzuur en het vasthouden van vocht. Meestal gaan de klachten na een periode weer over, maar niet altijd en medicatie hiertegen slikken is niet altijd mogelijk.

 

Met acupunctuur worden de klachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. De behandeling is erop gericht de energiebalans en de hormoonhuishouding weer in evenwicht te brengen. Hierdoor nemen de klachten snel weer af.

 

Stuitligging en bevalling

Wanneer een kindje in stuit ligt, kan met acupunctuur ervoor gezorgd worden dat het kindje weer goed komt te liggen. De kans op succes is het grootst als rond de 33e – 34e week wordt begonnen met de behandeling. Uit onderzoek is gebleken dat met een acupunctuurbehandeling de kans om een kind uit de stuitligging te krijgen met 25% wordt vergroot.

 

Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen en voor pijnvermindering tijdens de bevalling.