Skip to content

Reumatische aandoeningen

Er vallen meer dan tweehonderd verschillende aandoeningen van de gewrichten of het omliggende weefsel onder reumatische klachten. De klachten zijn zwellingen, pijn en stijfheid rondom de gewrichten, waardoor bewegen minder makkelijk gaat. De aandoeningen verschillen erg in de mate waarin ze ons dagelijks leven kunnen verstoren. Een slijmbeurs- of peesontsteking is erg pijnlijk maar meestal van tijdelijke aard en wordt veroorzaakt door een acute ontsteking in het gewricht.

 

Artrose, reumatische artritis, juveniele chronische artritis en de ziekte van Bechterew zijn chronische gewrichtsaandoeningen die een grote invloed kunnen hebben op ons dagelijks functioneren. De oorzaak hiervan is meestal een combinatie van factoren, zoals een verstoord immuunsysteem, aanleg, lichamelijke overbelasting en spanningen.

 

De acupunctuurbehandeling is in eerste instantie gericht op pijnafname en het beter laten functioneren van de gewrichten. De energieblokkades worden opgeheven waardoor de zwelling, stijfheid en pijn afnemen. Met acupunctuur kunnen we beschadigde gewrichten niet herstellen, maar wel verdere schade beperken. Afhankelijk van de hoeveelheid klachten en de aard van de aandoening heeft u een paar of meerdere behandelingen nodig.